SWOV in adviesraad van VN-fonds voor verkeersveiligheid

SWOV voert onderzoek uit. Bron: Archief VERKEERSNET

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) is toegetreden tot de adviesraad van het nieuwe Road Safety Trust Fund van de Verenigde Naties (VN). Het fonds heeft als doel verkeersveiligheid in de wereld te bespoedigen en te bevorderen.

Het Road Safety Trust Fund is afgelopen april opgericht. Deze maand kwam de adviesraad voor het eerst bijeen in Genève. Het fonds wil regeringen, intergouvernementele en niet-gouvernementele organisaties, maar ook filantropische stichtingen en de particuliere sector mobiliseren om (financiële) middelen beschikbaar te stellen voor de bevordering van verkeersveiligheid. Het VN-fonds is opgericht op verzoek van de secretaris-generaal naar aanleiding van een voorstel van de Verenigde Naties.

Succes

Het Road Safety Trust Fund wordt bestuurd door een adviesraad, een stuurgroep, een secretariaat en een administratief agent. De adviesraad van het fonds bestaat uit twee leden van organisaties op het gebied van onderzoek en wetenschap. Naast de SWOV zetelt hier het Korea Automobile Testing & Research Institute (KATRI) uit de Republiek Korea.

SWOV-directeur Peter van der Knaap is enthousiast, zegt hij in een verklaring. “Ik kijk uit naar het inbrengen van SWOV-expertise om het fonds tot een succes te maken.” De oprichting van dit fonds benadrukt volgens hem de noodzaak om meer te investeren in maatregelen die leiden tot duurzame verkeersveiligheid. De adviesraad komt 21 november opnieuw bijeen.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.