Zeeland en West-Brabant

Politie bekeurt 131 automobilisten om telefoongebruik achter het stuur

Beeld: MONOcam
Met de MONOcam kan de politie controleren of automobilisten hun telefoon gebruiken. Foto: Shutterstock, Rijdende Redactie.

De politie-eenheid van Zeeland en West-Brabant heeft donderdag 131 bekeuringen uitgeschreven voor ongeoorloofd telefoongebruik achter het stuur. Net zoals tijdens eerdere acties controleerde de politie voornamelijk vanuit een rijdende touringcar. Ook is er een zogeheten MONOcam ingezet, een slimme camera die controleert of mensen hun telefoon gebruiken.

Dat laat de politie weten op haar website. Naast de touringcar reden vijftien politie-auto’s die overtreders aan de kant konden zetten voor een proces-verbaal. Uiteindelijk leverde de controle 97 processen-verbaal vanuit de bus en 34 overtredingen geregistreerd door de MONOcam op.

De controles vonden overdag plaats op de A58 vanaf Middelburg tot aan Breda, de A16 van Breda tot Dordrecht, de A17 vanaf Moerdijk tot Roosendaal en op de A58 tussen Kruiningen en Wouw.

In februari voerde de politie van Zeeland en West-Brabant ook een controle op telefoongebruik uit. Die actie leverde maar liefst 295 bekeuringen op, een “record” volgens de politie.

Auteur: Laura Houtenbrink