VIJF ZITTINGSDAGEN

OM: volgend jaar strafzaak tegen fabrikant en leidinggevenden Stint

Stint
Een elektrische bolderkar van het type Stint. Beeld ter illustratie. Foto: Dutchmen Photography / Shutterstock

De strafzaak tegen twee bedrijven rondom het ongeluk met de Stint, staat gepland voor volgend jaar. De twee bedrijven en twee leidinggevenden, die verantwoordelijk waren voor de productie en verkoop van de Stint, moeten zich in maart en april verantwoorden voor de rechter. Dat laat het Openbaar Ministerie woensdag weten.

De Stint kwam zes jaar geleden landelijk in het nieuws na een groot ongeval. Een van de elektrische bolderkarren van het merk Stint verongelukte op 20 september 2018. Bij het ongeval kwamen vier kinderen om het leven, doordat ze werden aangereden door een trein. Een vijfde kind en een begeleidster raakten zwaargewond.

Vorig jaar augustus maakte het OM bekend dat de verantwoordelijke bedrijven en leidinggevenden te vervolgen voor meerdere strafbare feiten. De afgelopen twee jaar heeft het OM gespendeerd om te voldoen aan alle onderzoekswensen. Daarnaast moest er gezocht worden naar geschikte ruimte om een groot proces zoals deze te faciliteren.

De afgelopen maanden zijn in de zaak verschillende getuigen gehoord. Het getuigenverhoor is nog niet afgelopen: de komende maanden wil het OM nog meerdere getuigen horen. Voor de zaak worden vijf zittingsdagen uitgetrokken, welke zijn gepland op 31 maart, 1, 3, 7 en 8 april 2025.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Bron: ANP / Mobiliteit.nl

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl