NVVC 2024

Kom ook samen werken aan verkeersveiligheid

Beeld: NVVC
Het congres vindt plaats op donderdag 11 april. Beeld: NVVC

Kom je ook meedenken en werken aan de verkeersveiligheid tijdens het Nationaal Verkeersveiligheidscongres 2024 (NVVC)? Op donderdag 11 april vindt in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle dit tweejaarlijkse evenement plaats.

Het thema van het congres luidt: In #tandem de verkeersveiligheid verbeteren. De verkeersveiligheid verbeteren kunnen we alleen met vereende krachten, we hebben elkaar nodig. Net als op een tandem. Het congres is niet te missen voor iedereen die zich bezighoudt met verkeer en verkeersveiligheid. Het NVVC brengt een netwerk aan experts bij elkaar om inhoud en inzichten met elkaar te delen. Verkeersveiligheid verdient onze niet-aflatende aandacht, want elk slachtoffer is er een teveel.

Het congres biedt een afwisselend en uiteenlopend programma. Gedragswetenschapper Dirkje van der Ven trapt af, met haar keynote over gedrag en hoe je de grootste impact bereikt. Kies daarna uit diverse sessies, van VRI’s tot LEV’s en van autosnelwegontwerp tot gedragsinterventies en fietshelmen. Tijdens de workshops is er alle ruimte voor interactie. Hoe ga je om met cannabisgebruik van jongeren, hoe kijken we voorbij de polarisator
rondom ’30 als het nieuwe 50’, en hoe passen we systeemdenken toe ten gunste van verkeersveiligheid?

Ook niet te missen: de NVVC collegetour. Jeugdige nieuwsgierigheid wordt gekoppeld aan jarenlange ervaring. Onder leiding van dagvoorzitter Bram Douwes gaan studerende en werkende jongeren in gesprek Sipke van der Meulen en Henk Stipdonk, twee seniors uit de sector die binnenkort van een welverdiend pensioen gaan genieten en heel graag nog één keer hun jarenlange ervaring én heldere visie met vakgenoten delen.

Tijdens het congres wordt ook de Nationale Verkeersveiligheidsprijs uitgereikt, een belangrijke prijs waarin de organisatie of persoon die een mooi project, een innovatief product of een bijzondere samenwerking tot stand heeft gebracht in het zonnetje wordt gezet. In 2022 won Piet Noordzij de prijs met Veilig fietsen voor ouderen.

Wie wint de Nationale Verkeersveiligheidsprijs dit jaar? Alle deelnemers mogen hun stem uitbrengen. Nog niet aangemeld? Je hebt t/m 5 april om een ticket te bemachtigen via de website van het congres: https://www.nvvc-congres.nl/

Auteur: NVVC