aanvalsplan fatbikes

Kabinet gaat opvoersetjes e-bikes verbieden op de openbare weg

Twee politieagenten in Amsterdam Shutterstock, NGCHIYUI

Het kabinet is van plan bezit en gebruik van opvoersetjes voor elektrische fietsen strafbaar te stellen op de openbare weg. Daarover wordt binnenkort een officieel besluit genomen, bevestigt een ingewijde na berichtgeving door RTL Nieuws. Op eigen terrein blijven opgevoerde e-bikes wel toegestaan.

Het aankomende verbod is onderdeel van een ‘aanvalsplan’ tegen overlast van fatbikes waar bijna de hele Tweede Kamer vorige maand om vroeg. De verwachting is dat dat plan er voor 1 april is.

Vier fatbike-fabrikanten kwamen deze maand al met eigen maatregelen om het illegaal opvoeren van de e-bikes met brede banden tegen te gaan. Ze hebben onder meer een boycot afgesproken van verkopers die een boete van de inspectie krijgen voor illegaal opgevoerde e-bikes.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: ANP