Zuid-Holland

Goudappel: jongeren gedragen zich het vaakst onveilig in verkeer

Beeld: telefoon achter het stuur
Ook telefoongebruik in het verkeer is een van de risicovolle gedragingen Shutterstock, StunningArt

Jongvolwassenen (18 tot 34 jaar) maken zich het vaakst schuldig aan verkeersonveilig gedrag, zo blijkt uit onderzoek van Goudappel. Dat komt onder meer omdat zij het risico van hun acties onderschatten. Naarmate zij ouder worden, neemt het gevaarlijke gedrag af. Het gaat om bijvoorbeeld rijden onder invloed van alcohol, te hard rijden en vermoeid rijden.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Laura Houtenbrink

1 reactie op “Goudappel: jongeren gedragen zich het vaakst onveilig in verkeer”

ReindeR Rustema|28.03.24|14:20

Wacht even. Is er niet toevallig ook een ander belangrijk verschil tussen de groep tot 17/18 en die erna? De tieners fietsen en vanaf 16 mag je gemotoriseerd op twee wielen, kort erna zelfs op vier wielen. Gas geven! Dat doen jongeren! Ze voelen zich onsterfelijk. Op de fiets ook, maar dan word je wel moe (en je krijgt gratis een goede conditie). Kortom, dit is een pleidooi om zo lang mogelijk te blijven fietsen. Fietsen op eigen kracht, geen e-bike. Maak die jonge lichamen moe, topsporters!