Motie van afkeuring

Eindhovens ‘masterplan’ mobiliteit na dertig moties toch nog omarmd

Beeld: een microfoon bij de gemeenteraad van Eindhoven
Na een vergadering van bijna zes uur gingen de raadsleden alsnog akkoord Shutterstock, robert coolen

De gemeenteraad van Eindhoven heeft dinsdagavond groen licht gegeven voor het mobiliteitsplan van het gemeentebestuur, dat een toekomstvisie tot en met 2030 schetst. Dit ging niet zonder slag of stoot: iedere partij had zo zijn op- of aanmerkingen op het 123 pagina’s tellende plan. Er werden voor de vergadering in totaal dertig amendementen en moties ingediend, waaronder een motie van afkeuring. Slechts één amendement heeft het gehaald.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Laura Houtenbrink