Verkeersveiligheid

Helft Nederlanders draagt oortjes in het verkeer, vaak tegen beter weten in

Beeld: een fietser in Amsterdam met koptelefoon
Een fietser in Amsterdam met koptelefoon Shutterstock, J2R

Ruim de helft van de Nederlanders gebruikt weleens een koptelefoon of oortjes in het verkeer (53 procent). In maar liefst 78 procent van de gevallen is de gehoorgang daarbij volledig bedekt, waardoor ruim de helft toegeeft het verkeer minder goed te horen. En dat mag niet: een koptelefoon dragen in het verkeer is alleen toegestaan als het verkeer nog goed hoorbaar is. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Laura Houtenbrink

1 reactie op “Helft Nederlanders draagt oortjes in het verkeer, vaak tegen beter weten in”

Wilma Mulders|19.03.24|23:11

Ik ben een actieve fietser. Fiets dagelijks 12 km heen en weer 12km terug. Wil dan af en toe een andere fietser inhalen en geef daarbij vooraf een belsignaal. Vaak wordt dit niet gehoord en roep ik meerdere malen “tringeling” of ” hallo mag ik even voorbij”. Echt zwaar irritant. Altijd blijkt dan dat de fietser oortjes of koptelefoon draagt. Ik vind t niet verstandig jezelf zo af te sluiten voor t overige verkeer. T zou verboden moeten worden. Zo onveilig.