teveel hinder

Evaluatie Weesperknip: kleine succesjes, maar geen vervolg

Beeld: verkeersregelaars bij Weesperstraat
Bij de afsluiting van de Weesperstraat moesten veel verkeersregelaars ingezet worden ANP / Hollandse Hoogte / Sabine Joosten

Er komt geen vaste Weesperknip in het Amsterdamse centrum na de pilot van afgelopen zomer. Dat schrijft verkeerswethouder Melanie van der Horst maandag in een raadsbrief. De afsluiting van de Weesperstraat en drie omliggende straten voor gemotoriseerd verkeer leidde tot drukte op andere plekken. Ook de nood- en hulpdiensten ondervonden hinder van de knip. Desondanks was er door de pilot minder autoverkeer in het pilotgebied en daarbuiten.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Laura Houtenbrink