'Fiets mee naar N.E.C.'

N.E.C. zoekt naarstig naar parkeeroplossing voor supporters te fiets

Beeld: het Goffertstadion
Het Goffertstadion ligt middenin het Goffertpark. NEC worstelt met het organiseren van genoeg fietsparkeerplekken Shutterstock, Make more Aerials

Voetbalclub N.E.C. heeft afgelopen weekend de actie “Fiets mee naar N.E.C.” georganiseerd. Bij deze actie plaatst de Nijmeegse club een grote pop-up fietsenstalling naast het stadion om supporters uit te nodigen met de fiets te komen. N.E.C. worstelt naar eigen zeggen al jaren met het organiseren van fietsparkeerplekken.

Bij de vorige editie van de actie, die plaatsvond in oktober 2023, was er plaats voor 1.500 fietsers. Nu waren er 2.500 fietsparkeerplekken. “Voorafgaand aan het duel met Heracles Almelo was de fietsenstalling enorm goed gevuld en de reacties van supporters, die hun fiets in de daarvoor bestemde vakken hadden geparkeerd, waren louter positief”, aldus N.E.C. De fietsers kregen een N.E.C.-fietslampje ter beloning.

Parkeergelegenheid rondom het stadion is al jaren een vraagstuk voor de club, zo meldt N.E.C. De voetbalclub wil structureel meer parkeerplaatsen organiseren voor fietsen, maar worstelt met de beperkte mogelijkheden van het Goffertpark. “De pilot van afgelopen zaterdag helpt ons om het gesprek met de gemeente met de gemeenten en andere belanghebbenden aan te gaan om in de toekomst een structurele oplossing te bieden.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Laura Houtenbrink