autodelen

NS en Greenwheels bereiken kaap van 150 stations met deelauto’s

Beeld: een deelauto van Greenwheels
Een auto van Greenwheels in Rotterdam EnriqueDCorral

Greenwheels is meer deelauto’s gaan aanbieden bij NS-stations. Sinds januari zijn er zestien locaties bijgekomen. Inmiddels zijn er bij maar liefst 150 stations deelauto’s van het bedrijf te vinden. Een “feestelijke gebeurtenis”, aldus Greenwheels.

Het deelautobedrijf ging dit jaar van start op locaties bij de stations Barneveld, Bilthoven, Nijkerk, Wijchen, Emmen, Harderwijk, Naarden-Bussum, Ommen, Wolvega, Blerick, Gilze-Rijen, Vlissingen, Valkenburg, Zaltbommel, Enkhuizen en Wormerveer.

Greenwheels is al sinds 1995 partner van NS. In 2020 kondigde de spoorwegmaatschappij aan om zelf deelauto’s te gaan aanbieden, naast het aanbod van Greenwheels. De auto’s zouden er hetzelfde uit gaan zien als de OV-fiets, herkenbaar aan het geelblauwe kleurenpalet van de NS. Of de auto’s er ooit nog komen, is niet bekend.

Om de mijlpaal te vieren en omdat het binnenkort Valentijnsdag is heeft Greenwheels een “romantische week” aangekondigd. Van 14 tot 21 februari kunnen reizigers 10 procent korting op hun rit krijgen.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Laura Houtenbrink