Fatbikeverbod

Verbod opvoeren e-bike blijkt moeilijker dan gedacht

Beeld: een fatbike temidden van politieagenten
Onder meer de opgevoerde fatbike zorgt voor veel overlast ANP / Hollandse Hoogte / Anton Kappers

Gemeenten worden er gek van: opgevoerde elektrische fietsen die alles en iedereen voorbij scheuren. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft beloofd voor eind 2023 met een aanpak tegen deze illegale voertuigen te komen. Deze komt er pas dit kwartaal, laat minister Harbers in een Kamerbrief weten. Onder meer een algeheel verbod op het opvoeren van elektrische fietsen ligt op tafel, maar hier blijken nogal wat haken en ogen aan te zitten.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Laura Houtenbrink