Ook in Nederland

Kamermeerderheid voor gepersonaliseerde kentekenplaat: ‘Hebbedingetje van deze tijd’

Beeld: een monteur wisselt een nummerbord
Foto ter illustratie Shutterstock, Roman Zaiets

In Nederland moet het net als in België mogelijk worden om een gepersonaliseerde kentekenplaat aan te vragen, vinden de PVV, VVD, NSC en BBB. De partijen vragen demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur en Waterstaat) in een motie op om deze optie te onderzoeken.

Belgen kunnen voor 1000 euro een nummerplaat aanvragen met letters en cijfers naar keuze, al moeten ze zich wel aan bepaalde regels houden. Zo kunnen automobilisten bijvoorbeeld de naam van hun huisdier of favoriete film op de kentekenplaat zetten. “Het is toch een beetje het hebbedingetje van deze tijd”, zegt PVV-Kamerlid Hidde Heutink hierover. “Ons idee is: ga nou eens onderzoeken of we daarvan ook een vorm in Nederland kunnen aanbieden.” Hij vindt het een bijkomend voordeel dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zo geld kan verdienen.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: ANP

1 reactie op “Kamermeerderheid voor gepersonaliseerde kentekenplaat: ‘Hebbedingetje van deze tijd’”

Patrick EHV|29.01.24|09:42

In België noemt men gepersonaliseerde nummerplaten ook wel ‘vanity plates’.

Bij invoering was men vergeten om de kentekenherkenningssoftware aan te passen, dus konden rijders met deze platen tijdelijk verkeersboetes ontlopen. Dus zou goed zijn om bij invoering in NL de ANPR- en flitspalen-software vooraf aan te passen. Maar hebben mensen zo’n ego-dingetje echt nodig?