netcongestie

Harbers schuift gepauzeerde wegenprojecten op de lange baan

Beeld: A2 bij Breukelen
Foto ter illustratie Shutterstock, Aerovista Luchtfotografie

De toekomst is nog steeds onzeker voor de veertien wegenbouwprojecten die vorig jaar door het kabinet werden gepauzeerd. Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat laat op maandag weten dat het huidige kabinet geen “concrete besluiten” zal nemen over het hervatten van de projecten. Die taak is volgens de minister aan het volgende kabinet.

Dat schrijft Harbers in een antwoord op Kamervragen over de gepauzeerde projecten, zo meldt Infrasite. Afgelopen mei werden de projecten stopgezet omdat het kabinet meer geld beschikbaar wilde maken voor het onderhoud van infrastructuur in plaats van de aanleg van infrastructuur. Dat laatste nam vanwege de stikstofcrisis veel tijd en geld in beslag, gaf Harbers als reden, terwijl tijd en geld volgens het ministerie juist hard nodig zijn voor de onderhoudsopgave in Nederland.

In het komende jaar wordt per project bekeken of er weer genoeg geld, stikstofruimte en arbeidscapaciteit beschikbaar zijn om de werkzaamheden weer op te starten, laat de minister op maandag in de brief weten. Dat doet het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met de provincies. Maar, benadrukt de minister: “concrete besluiten” over het hervatten van de projecten zijn aan een nieuw kabinet. “Het is daarmee nu nog niet te zeggen op welke termijn de projecten weer kunnen worden opgestart.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Bron: Infrasite

1 reactie op “Harbers schuift gepauzeerde wegenprojecten op de lange baan”

Patrick EHV|19.01.24|10:04

Onze mini-ster vertoont hier weer anti-leiderschap. Ipv Nederland vooruit te helpen en kijken wat wel kan, stelt hij zich afhankelijk op. En hij stelt zich ook afhankelijk op van de kiezers, want de projecten die wel doorgaan, liggen voornamelijk in de randstad. En dan wordt de stikstofpuzzel heel complex (makkelijker zou zijn om in heel NL projecten te doen). Maar hij vergeet dat de meeste mensen NIET in de randstad wonen en heeft zo NSC en BBB groot gemaakt.