handhaving

Voetgangers en fietsers worden komend jaar vaker beboet door boa’s

Fietsers in Amsterdam
Fietsers in Amsterdam worden in 2024 vaker gecontroleerd Shutterstock, Sergii Figurnyi

Gemeentelijke handhavers (boa’s) hebben vanaf 2024 de bevoegdheid om boetes uit te delen bij lichte verkeersovertredingen. Volgens de Amsterdamse verkeerswethouder Melanie van der Horst worden fietsers en voetgangers in haar stad dan extra gecontroleerd en beboet.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Laura Houtenbrink

1 reactie op “Voetgangers en fietsers worden komend jaar vaker beboet door boa’s”

Rob Methorst|21.12.23|12:59

Dat belooft niet veel goeds: de BOA’s gaan leren van de politie! Sinds wanneer heeft de politie ervaring met het handhaven van fietsers- en voetgangersovertredingen en overtredingen jegens fietsers en voetgangers? In de statistieken komen die niet of nauwelijks voor….