doorfietsroute

Noord-Holland subsidieert pontje ter ondersteuning fietsverbinding

Fietspad aan het water, Velsen-Zuid
Fietspad aan het water, Velsen-Zuid Shutterstock, Adrie Oosterwijk

De provincie Noord-Holland draagt 1,8 miljoen euro bij aan de aanschaf van een tweede elektrische pont voor de pontverbinding tussen Velsen-Noord en Velsen-Zuid. Daarmee kan weer elke 10 minuten een pont varen over het Noordzeekanaal, een breed gekoesterde wens in de regio.

Exploitant GVB zet vanwege materiaaltekort sinds half juli de tweede pont niet meer in Velsen in, waarop de dienstregeling terug werd gebracht naar elke 20 minuten. Dat zorgt voor grote drukte en wachttijden, vooral in de spits. De eenmalige subsidie van de provincie gaat naar de gemeente Velsen, die mede namens de gemeenten Beverwijk en Heemskerk het geld bij elkaar brengt voor aanschaf van de pont door het GVB.

De provincie vindt het belangrijk dat voetgangers en fietsers het kanaal soepel kunnen oversteken.”De pont in Velsen is onderdeel van het netwerk van doorfietsroutes in Noord-Holland”, zegt gedeputeerde Jeroen Olthof. ” Een goede fietsverbinding tussen Velsen-Zuid en Velsen-Noord is belangrijk om te voorkomen dat reizigers onnodig de auto hoeven te pakken.”

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Laura Houtenbrink

Bron: ANP