deelmobiliteit

Deelfietssysteem van Keolis overgenomen door Deelfiets Nederland

Een deelfietsparking van KeoBike
De fietsen van KeoBike Keolis Nederland

Vanaf 1 januari 2024 wordt het deelfietssysteem KeoBike overgenomen door Deelfiets Nederland. Dat is een gevolg van de busconcessiewisseling in Gelderland in 2022. Daarmee houdt KeoBike na zeven jaar op met bestaan. Gebruikers moeten daardoor onder andere een nieuw account aanmaken en hun saldo opmaken of terugvragen.

“Ik ben er trots op dat Keolis Nederland deze service mocht aanbieden en dat we op deze manier een bijdrage hebben geleverd aan de totale reisbeleving van de inwoners en bezoekers van de provincies Gelderland, Utrecht en Flevoland”, aldus Rob Plooy, projectmanager KeoBike bij Keolis. “We vertrouwen erop dat Deelfiets Nederland met veel enthousiasme en zorg het deelfietssysteem verder gaat uitvoeren”, zo vervolgt hij.

Deelfiets Nederland kijkt uit naar de integratie van het deelfietssysteem in haar portfolio. “We zijn heel trots op deze mooie ontwikkeling en beschouwen dit ook echt als een waardevolle toevoeging aan onze organisatie”, zo vertelt Oumar Sylla, oprichter van de organisatie.

Veranderingen

Voor gebruikers veranderen een aantal zaken. Zo moeten zij per 1 januari gebruikmaken van het platform en de app van Deelfiets Nederland. De KeoBike-app verdwijnt. Ook reist de fietsgebruiker nu nog op saldo, maar vanaf 1 januari gaat dit middels iDeal en achteraf betalen. Bij de eerste keer gebruik na registratie, betaalt men eenmalig 1 euro. Het tarief wordt 35 cent per 15 minuten met een maximum van 6 euro per dag. Ook moeten reizigers hun saldo opmaken voor die tijd. Als ze dat niet doen, kunnen ze hun saldo terugvorderen via een formulier op de site. Dan krijgen zij hun geld terug.

“Wij maken gebruik van een andere methodiek dan Keolis. We hebben wel vragen gekregen van gebruikers”, aldus een woordvoerder van Deelfiets Nederland. “Uiteraard hebben wij ook een instructie opgestuurd naar alle gebruikers, zodat zij weten wat ze moeten doen. Maar uiteindelijk gebeurt er niet zoveel, de fietsen blijven gewoon op hun plek staan.”

De carrousels, abri’s, inpandige stallingen en fietsen van Keobike worden overgenomen door Deelfiets Nederland, evenals de servicebus, wasinstallatie, onderhoudsmedewerker en deelfietsexpert.
Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Laura Houtenbrink