Fietsroute

Eerste landelijke Driewielfiets Doortraproute geopend in Eemsdelta

Opening van de eerste landelijke Driewielfiets Doortraproute
Wethouder Meindert Joostens (links) opent samen met gedeputeerde Fleur Gräper (rechts) de eerste landelijke Drielwielfiets Doortraproute in Delfzijl. Foto: Verkeerswijzer Groningen

Gedeputeerde Fleur Gräper van de provincie Groningen en wethouder Meindert Joostens van de gemeente Eemsdelta, hebben afgelopen zaterdag in Delfzijl de eerste Driewielfiets Doortraproute van Nederland geopend. De obstakelvrije fietsroute helpt mensen die niet meer op een tweewieler kunnen fietsen om toch met de fiets op pad te gaan.

De Driewielfiets Doortraproute Fietsmaatjes Eemsdelta is 25 kilometer lang en leidt fietsers van Delfzijl door Appingedam, Oosterwijtwerd, Krewerd, Holwierde en weer terug. De wegen van deze fietsroute zijn breed en bevatten weinig obstakels, zoals (afsluit)paaltjes, hekken en steile hellingen. Langs de route vinden weggebruikers onder meer een invalidentoilet en oplaadpunten voor de fiets. De nieuwe fietsroute werd afgelopen zaterdag officieel geopend bij het MuzeeAquarium in Delfzijl, in bijzijn van gedeputeerde Fleur Gräper en wethouder Meindert Joostens. Zo’n dertig fietsers namen vervolgens deel aan een groepsfietstocht onder leiding van de Fietsersbond.

Doortrappen Groningen

De Driewielfiets Doortraproute Fietsmaatjes Eemsdelta is ontwikkeld door de Fietsersbond en Stichting Fietsmaatjes Eemsdelta, in het kader van het project Doortrappen Groningen. Dit project helpt senioren om zo lang en veilig mogelijk te blijven fietsen. Het programma van Doortrappen Groningen bestaat uit verschillende fietsactiviteiten voor zestigplussers. Stichting Fietsmaatjes Eemsdelta koppelt vrijwilligers aan mensen die niet meer zelfstandig kunnen en willen fietsen. Samen maken zij fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning.

De opening en groepsfietstocht zijn georganiseerd door Fietsmaatjes Eemsdelta, Huis voor de Sport Groningen, Doortrappen Groningen, de Fietsersbond en de gemeente Eemsdelta met medewerking van RSR (leverancier) en MuzeeAquarium.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.