Meer steden treden op tegen flitsbezorgers vanwege hinder

Maaltijdbezorger in Breda
Bron: IJ

Na Amsterdam en Rotterdam bereiden nog vier grote Nederlandse gemeenten maatregelen voor om flitsbezorgers te reguleren. Het gaat om Den Haag, Groningen, Arnhem en Amstelveen, die zo willen voorkomen dat de vlugge opmars van de supersnelle boodschappenbezorgers tot overlast leidt.

Flitsbezorgers als Getir, Flink, Gorillas en Zapp zijn in 29 Nederlandse gemeenten actief. Met uitzondering van Amsterdam en Rotterdam maakte NRC een rondgang langs al die steden. Van de 23 gemeenten die reageerden op vragen, zeggen er negen regelmatig klachten te ontvangen van omwonenden of ondernemers vanwege de overlast die de flitsbezorgers veroorzaken. Het gaat hierbij vooral om geluidsoverlast, toenemende verkeersdrukte en verkeerd geparkeerde fietsen.

Dark stores

Onlangs besloten Amsterdam en Rotterdam op te treden tegen de dark stores. Die worden meestal geopend in woonwijken om zo in korte tijd boodschappen te kunnen leveren. Maar deze winkels moeten ook bevoorraad worden en de koeriers moeten natuurlijk boodschappen ophalen. Daar zijn wijkbewoners echter lang niet altijd over te spreken. Zo zouden de bezorgers de stoep bezet houden en lang niet altijd opletten of ze verkeersveilig bezig zijn.

Bron: ANP

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.