Actie gratis e-bike voor zorgpersoneel nu al uitgebreid

E-bike to go BEELD E-bike to go
E-bike to go BEELD E-bike to go

Dat E-bike to go gratis e-bikes beschikbaar stelt voor medisch en zorgpersoneel, valt in de smaak. De actie loopt zo goed, dat het bedrijf meer e-bikes ter beschikking stelt. Het bedrijf, dat samenwerkt met fietsenproducent Kruitbosch, leent niet 100, maar 250 fietsen uit.

De actie loopt nu een week. E-bike to go wilde graag ‘een steentje bijdragen’ om veilig vervoer te stimuleren tijdens de coronacrisis. Het woon-werk verkeer van personeel kan volgens het bedrijf namelijk een uitdaging zijn. Bijvoorbeeld omdat de dienstregeling in het OV uitgekleed is en mensen het OV in deze tijd ook soms liever mijden.

En dat terwijl medisch personeel juist nu zo hard nodig is, stelt Jelle Visser, oprichter van E-bike to go. “We kunnen op dit moment niet zonder het zorgpersoneel om ons door deze uitdagende periode heen te helpen en we hopen hun werk op deze manier een stukje te verlichten de komende periode.”

Meerwaarde

In eerste instantie stelde hij 100 e-bikes ter beschikking, maar dat bleek te weinig: de vraag is groter. “We hebben ruim 1.000 reacties ontvangen op het bericht”, zegt Visser. “Meerdere zorginstellingen hebben een aanvraag gedaan: St. Antonius in Nieuwegein, het Leids Universiteit Medisch Centrum, het OLVG in Amsterdam, het Leger des Heils, en vele anderen. Daarom hebben we onze beschikbare vloot uitgebreid naar 250 e-bikes. Zorginstellingen zijn superblij, zien de meerwaarde en vragen zelfs om meer e-bikes.”

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.