Nauwelijks files op snelwegen na oproep thuis te werken

DEN HAAG - Snelweg A4 in de ochtendspits. Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen stelt het kabinet dat mensen zoveel mogelijk moeten thuiswerken. ANP BART MAAT
DEN HAAG - Snelweg A4 in de ochtendspits. Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen stelt het kabinet dat mensen zoveel mogelijk moeten thuiswerken. ANP BART MAAT

Mensen lijken vrijdag gehoor te geven aan de oproep van het kabinet om zoveel mogelijk thuis te werken. Op de snelwegen staan nagenoeg geen files. Ook op stations is het rustiger.

“Op vrijdagochtend is het altijd al rustiger, maar nu staan er nog minder files dan anders”, aldus de ANWB. Op ‘normale’ vrijdagen staat er gemiddeld 30 kilometer file. Rond 7.00 uur stond er 8 kilometer file. Die vertraging werd veroorzaakt door een ongeluk. Deze files losten ook snel weer op.

De hele week is het al rustiger op de weg omdat mensen in Brabant zoveel mogelijk thuis blijven. Het kabinet riep donderdag ook de rest van Nederland op zoveel mogelijk thuis te werken vanwege het coronavirus. Ook iedereen met klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts moet thuisblijven en sociaal contact mijden.

Boekenweek

NS rijdt met minder treinen in de spits. Een woordvoerder van de NS laat weten dat geen extra spitstreinen meer worden ingezet, omdat minder reizigers worden verwacht. Daarnaast is het personeel volgens de vervoerder hard nodig voor het reguliere treinverkeer. Ook op de stations is het een stuk rustiger dan normaal.

NS heeft de actie van het gratis reizen op vertoon van het boekenweekgeschenk uitgesteld. De actie wordt verzet naar een andere, nog nader te bepalen datum. “Vanwege de maatregelen van de regering vinden we het geen goede datum. We denken dat veel mensen weinig zin hebben om op reis te gaan”, aldus een woordvoerder.

Bron: ANP

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.