MaaS Congres 2020: 3 maart in Amsterdam

Slotdebat MaaS Congres 2019 FOTO Richard Theemling/VerkeersNet

De datum is geprikt, de uitnodigingen worden verstuurd: het Maas Congres 2020 vindt plaats op 3 maart in Amsterdam. Doel van het congres, waar afgelopen drie edities al honderden deelnemers op afkwamen, is oplossingen zoeken, partijen bij elkaar brengen en organisaties voorbereiden.

Centraal deze dag staan de uitdagingen op weg naar grootschalige uitrol en acceptatie van het nieuwe mobiliteitsconcept. Lovende woorden over MaaS klinken er genoeg, maar om te zorgen dat MaaS breed uitgerold en geaccepteerd wordt, moeten de handen uit de mouwen. Het MaaS Congres wil deelnemers daartoe uitdagen.

Onder meer de volgende kwesties staan centraal: hoe ver is de ontwikkeling van datastandaarden? Hoe houden we oog voor de privacy van de reiziger? Wanneer is een MaaS-ecosysteem in balans en levert het alle spelers het maximale op? Maar ook: wat maakt dat mensen daadwerkelijk met MaaS gaan reizen? Hoe kunnen partijen met soms tegenovergestelde belangen vruchtbaar samenwerken? Wat staat de groei van het aanbod deelvoertuigen in de weg?

Kansen

Sprekers zijn onder meer: Transdev-CEO Pier Eringa, MyWheels-directeur Karina Tiekstra en Matthijs Dicke-Ogenia, gedragsadviseur bij Goudappel. Belangrijke ‘ingrediënten’ van het MaaS Congres zijn: een uitgebreide line-up van toonaangevende sprekers, een goede balans tussen theorie en praktijk, ruimte voor discussie en veel tijd om te netwerken met vakgenoten. Deelnemers krijgen inzicht in ontwikkelingen, gevolgen voor de sector en kansen voor hun organisatie.

Deze dag is dan ook interessant voor onder meer mobiliteitsaanbieders, OV-bedrijven, lokale, regionale en landelijke overheden, auto-importeurs en leasebedrijven en ontwikkelaars van soft- en hardware. Wie nu zijn of haar ticket reserveert, profiteert van 100 euro vroegboekkorting. Meer informatie is te vinden op https://www.maascongres.nl/

Onderwerpen: ,

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.