Nieuwe vice-voorzitter Mobiliteitsalliantie wil Deltaplan verdiepen

Mobiliteitsalliantie BEELD Mobiliteitsalliantie
Mobiliteitsalliantie BEELD Mobiliteitsalliantie

RAI Vereniging-voorzitter Steven van Eijck is benoemd tot vice-voorzitter van de Mobiliteitsalliantie. Sinds de publicatie van hun Deltaplan Mobiliteit eerder dit jaar neemt het aantal partijen dat wil samenwerken toe. Daarom groeide naar eigen zeggen de noodzaak om naast Frits van Bruggen als algemeen voorzitter, een vice-voorzitter te hebben.

De Mobiliteitsalliantie is in 2016 opgericht om het maatschappelijk, onder meer om ‘een blauwdruk te ontwikkelen’ voor ons toekomstig mobiliteitssysteem. Afgelopen juni presenteerde het samenwerkingsverband, waarbij een twintigtal partijen zijn aangesloten, het Deltaplan Mobiliteit.

Sinds die publicatie is er vanuit ‘een groot aantal’ overheden en commerciële partijen belangstelling om aan te haken. Om die samenwerkingsverbanden vorm te geven, en het Deltaplan te verdiepen, is de Alliantie opzoek gegaan naar een vice-voorzitter naast algemeen voorzitter Frits van Bruggen – tevens directeur van de ANWB.

Wieg

Die nieuwe vice-voorzitter is gevonden in de persoon van Steven van Eijck. Een logische keuze volgens de Alliantie: RAI Vereniging-voorzitter Van Eijck stond als medeoprichter aan de wieg van de Mobiliteitsalliantie.

De nieuwe tweede man wil, samen met de rest van de Alliantie, mobiliteit ‘stevig verankeren’ in de lokale en regionale mobiliteitsplannen, de verkiezingsprogramma’s voor de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen in 2021 en het daarop volgende nieuwe regeerakkoord.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.