Henk Stipdonk (SWOV) volgt George Gelauff op als KiM-directeur

Henk Stipdonk FOTO: FLICKR/International Transport Forum/

Vrijwel direct na het vertrek van George Gelauff als directeur van het KiM dient zich een opvolger aan: Henk Stipdonk. De onderzoeker bij de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) zal op 1 februari in zijn nieuwe functie starten.

Stipdonk geeft momenteel leiding aan wetenschappelijk onderzoek bij de onderzoeksinstelling. Daarvoor was hij werkzaam bij Rijkswaterstaat. Stipdonk studeerde Natuurkunde aan de Universiteit van Leiden. In 2013 is hij aan de Technische Universiteit Delft gepromoveerd op de dissertatie Road safety in bits and pieces; for a better understanding of the development of the number of road fatalities.

Enorm veel zin

Stipdonk vindt het een “geweldige eer” om directeur te worden van het KiM, het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid. “Het KiM heeft een team dat alles weet over mobiliteitsontwikkelingen en de factoren die ertoe doen. De KiM-thema’s staan voortdurend in de schijnwerpers”, laat hij weten. “Ik heb enorm veel zin om daar deel van uit te mogen gaan maken”. Het KiM laat op haar beurt weten “blij” te zijn met de komst van SWOV-onderzoeker.

Tot 1 februari zal Arjen ’t Hoen de functie van KiM-directeur waarnemen.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.