Foto-album: academy over effectief gebruik van verkeersdata

Deelnemers van de VERKEERSNET academy luisteren naar Will Clerx van de gemeente Rotterdam. FOTO Jasper Rodenhuis
Deelnemers van de VERKEERSNET academy luisteren naar Will Clerx van de gemeente Rotterdam. FOTO Jasper Rodenhuis

Ruim 40 mobiliteits-experts namen vrijdag deel aan de VERKEERSNET academy over effectief gebruik van data. Zij luisterden naar sprekers, netwerkten en bezochten de verkeerscentrale Zuidwest-Nederland van Rijkswaterstaat.

Het is een hot topic, verkeersdata. We genereren steeds meer data met onze slimmer wordende telefoons en apps. De techniek om deze data te analyseren ontwikkelt zich steeds meer. En de noodzaak om met verkeersdata te werken is hoog: steden slibben dicht en nieuwe wegen aanleggen past niet altijd of is te duur. Bovendien is verkeersdata vergaren, verwerken en erop anticiperen zinvol: de Verkeersonderneming kan het aantal voertuigverliesuren met 10 tot 20 procent terugbrengen, bleek onlangs.

Locatiebezoek

Maar bij welke bereikbaarheidsvragen kan werken met verkeerdata helpen? Welke partijen bieden deze data of zelfs datatools aan? Wat verwachten overheid en markt van elkaar? Over deze vragen ging het tijdens de VERKEERSNET academy, vrijdag bij het kantoor van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag. Ruim 40 mobiliteits-experts bij gemeentes, data-leveranciers en adviesbureaus luisterden naar verschillende sprekers en netwerkten. Ze sloten de dag af met een locatiebezoek bij de verkeerscentrale Zuidwest-Nederland van Rijkswaterstaat.

Bekijk de dag terug middels onderstaand foto-album. Komende weken zal VERKEERSNET verschillende verslagen plaatsen van de bijeenkomst.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.