Mobiliteitsmanagement telt mee voor MVO-certificaat

mvoBedrijven die aan mobiliteitsmanagement doen in Assen, kunnen die inspanning laten meetellen bij het verwerven van een certificaat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

In de regio Groningen-Assen werken overheden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven samen om de steden Assen en Groningen goed bereikbaar te houden tijdens de (weg)werkzaamheden in het Beter Benutten-programma. Dit gebeurt in Assen sinds ongeveer een jaar onder de naam Assen Slim Bereikbaar.

In Assen is ook de stichting AssenvoorAssen actief die ondernemers en instellingen in de regio aanzet om verantwoord te ondernemen.

Daarbij zorgt de MVO-Alliantie Noord Nederland voor de uitgifte van MVO-certificaten aan bedrijven/organisaties die MVO in hun bedrijfsvisie hebben en kunnen laten zien dat zij dit daadwerkelijk in de praktijk toepassen door goede praktijkvoorbeelden, passend bij de aard en omvang van het bedrijf. Daarbij spelen thema’s als sociaal ondernemerschap, duurzaam ondernemerschap, schone energie en ook slimme mobiliteit.

Dat laatste thema blijkt aan te slaan. Al meer dan 25 bedrijven zijn partner geworden van Assen Slim Bereikbaar of staan op het punt dat te worden, zo meldt AssenvoorAssen. Variërend van overheidsinstanties, onderwijsinstellingen tot commerciële bedrijven.

Dat draagt bij als het gaat om het verkrijgen van een MVO-certificaat. Daarmee kunnen organisaties laten zien dat ze actief bezig zijn met MVO. Praktisch voordeel is dat men steeds vaker bij inkoopprocedures en aanbestedingen moet laten zien hoe duurzaam en sociaal men als bedrijf opereert. Maar ook klanten en consumenten of toeleveranciers kijken steeds meer naar de people en planet effecten van producten en diensten die ze afnemen, aldus AssenvoorAssen.

 

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.