TT-circuit wordt Sensorcircuit

AssenHet netwerk van Sensor City wordt uitgebreid naar het TT-Circuit Assen. Door deze uitbreiding hoopt het Circuit van Drenthe uit te groeien tot een Sensor testcircuit voor onder andere de automotive sector.

Met de uitbreiding van het netwerk van Sensor City naar het circuit ontstaan mogelijkheden voor testen op het terrein van innovatieve voertuigtechnologie. Ook op andere gebieden zijn er kansen. Men denkt onder andere aan onderzoek op het gebied van sportmonitoring en het volgen van publieksstromen uit oogpunt van veiligheid.

Het project Sensor Circuit is een gezamenlijk initiatief van het de provincie Drenthe, de gemeente Assen, het TT-Circuit Assen en Sensor City.
Met de uitbreiding van het sensornetwerk van Sensor City naar het TT-circuit hoopt het wat stilgevallen project nieuw leven in de blazen en kansen te creƫren voor het bedrijfsleven en onderzoeks- en onderwijsinstellingen.

Met de uitvoering van het project is een investering gemoeid van drie miljoen euro.

Het TT-circuit Assen draagt een miljoen euro bij, de gemeente investeert ruim 1,3 miljoen, de provincie betaalt 640.000 euro.
In de planning wordt aanleg van het netwerk voorzien in de wintermaanden 2015/2016.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.