Eerste resultaten testen Talking Traffic op A58

talkingtrafficTussen 24 en 29 november reden vijftig automobilisten met een app van het project Spookfiles op de A58. Dit vormde het eerste deel van de praktijktest met Talking Traffic op de A58. Er is nog werk aan de winkel.

De mogelijkheden voor een goede bijdrage aan de doorstroming en verkeersveiligheid worden wel gezien, maar dit moet nog beter, zo meldt het onderzoekteam. Dit komt onder andere doordat de adviezen nog niet altijd juist zijn. Ook worden adviezen niet altijd op tijd gegeven.

Deelnemers geven ook aan dat ze een lagere adviessnelheid niet opvolgen als het verkeer om eromheen beduidend harder rijdt. Dit voelt nog niet veilig genoeg, zeker als ook vrachtverkeer op de bumper gaat rijden.
Op basis van de resultaten worden de apps en de achterliggende technieken vervolmaakt. In de week van 5 januari gaan de automobilisten opnieuw met de apps de weg op. Op basis van de resultaten van de praktijktest wordt besloten wanneer de spookfiledienst voor iedereen ter beschikking komt. Als alles volgens planning verloopt, gebeurt dit nog dezelfde maand.

Doel van de spookfiledienst is om de doorstroming op de A58 verbeteren. De partners van het project hopen dat de diensten ook in de rest van Nederland en Europa verder uitgerold en uitgebreid kunnen worden.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.