Lezers Verkeersnet kiezen de Verkeersprofessional 2014

prijsVan twintig genomineerden voor de titel Verkeersprofessional 2014 hebben de lezers van Verkeersnet Karel Martens van de Radboud Universiteit uitroepen tot Verkeersprofessional 2014.

Met de verkiezing Verkeersprofessional 2014 wil Verkeersnet verkeerskundigen die gezichtsbepalend zijn voor het vakgebied in de schijnwerper zetten. De professionals met visie, die bepalen wat de belangrijke thema’s zijn om de komende jaren het verkeer veiliger te maken en de bereikbaarheid te verbeteren. Bovendien draagt de verkiezing eraan bij het vakgebied beter zichtbaar te maken bij jongeren als studierichting met toekomst.

De lezers van het online vakmagazine voor verkeersprofessionals Verkeersnet konden stemmen op een longlist met 20 kandidaten.

De drie kandidaten die uiteindelijk de meeste stemmen ontvingen:

1. Karel Martens – Radboud Universiteit

Planoloog en Associate Professor aan de Radboud Universiteit. Van vele wetenschappelijke markten thuis. Onderzoekt onder meer de sociale aspecten van mobiliteitsbeleid maar bijvoorbeeld ook de gevolgen van fiets- en parkeerbeleid voor de verkeersdruk in de stad. Weet de link te leggen tussen wetenschap en praktijk.

2. Marco Te Brömmelstroet – Universiteit  van Amsterdam

Assistant Professor aan de Universiteit van Amsterdam. Gedreven als het gaat om de relatie fiets en urban planning. Maar weet ook de vertaalslag te maken naar de inrichting van de infrastructuur voor fietsers.

3. Ineke Spapé – SOAB/NHTV

Mede-eigenaar van adviesbureau SOAB en lector Verkeer en stedenbouw aan de NHTV. Voorloper op wat tegenwoordig placemaking heet. Weet verkeer en leefbaarheid op inspirerende wijze te koppelen met veel aandacht voor de kwetsbare verkeersdeelnemer.

Meer over de verkiezing Verkeersprofessional 2014 | Meer over de winnaar Karel Martens | Meer over de top 10 Verkeersprofessionals

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.