Toolbox communicatie gladheidsbestrijding

gladheidBinnenkort komt een toolbox communicatie gladheidsbestrijding beschikbaar. Die kunnen overheden gebruiken bij hun winterse communicatie.

De toolbox is opgezet door een werkgroep van de provincie Utrecht, en de gemeenten Utrecht, Amersfoort en Houten. Basis van de toolbox is een kernboodschap die door iedereen gebruikt kan worden om te communiceren. De kernboodschap is tot stand gekomen onder begeleiding van communicatiespecialisten van de provincie Utrecht. De kernboodschap luidt:
“Winters weer levert niet alleen mooie taferelen op. Het kan ook voor vervelende gladheid zorgen. Tijdens winterse omstandigheden gaan gemeenten en provincie  daarom gezamenlijk de strijd tegen gladheid aan, zodat u zo veilig mogelijk de weg op kunt. Onze mensen gaan vaak ’s nachts voor u op pad, langs de belangrijkste wegen, fiets- en busroutes…”
“Ondanks onze inspanningen is gladheid helaas niet helemaal te  voorkomen. Blijf daarom ook zelf altijd  alert tijdens winters weer: let op actuele berichtgeving en pas uw weggedrag en/of route aan. Kijk voor meer informatie over de bestrijding van gladheid, actuele strooiroutes én wat u zelf kunt doen tegen gladheid op www.enz….”

De kernboodschap is verwerkt in een toolbox die op dit moment definitief wordt ingericht. Wanneer deze klaar is, zijn er verder ook persberichten, posters en beeldmerken, bewonersbrieven en dergelijke in te vinden. De toolbox zal binnenkort worden uitgebracht via de website http://weg.platformwow.nl.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.