Rijksoverheid kiest voor Mobility Mixx

mobilitymixx-pasMobility Mixx heeft de Europese aanbesteding voor mobiliteitsoplossingen voor de Rijksoverheid gewonnen. In de loop van 2014 zal de provider alle mobiliteitskaarten en daarbij behorende services verzorgen voor medewerkers van het Rijk, zo meldt het bedrijf.

In totaal beslaat de aanbesteding de uitgifte en het beheer van circa 50.000 tot 100.000 kaarthouders in 2014.

Door interne en externe omstandigheden is de vervoersbehoefte van medewerkers van het Rijk de laatste jaren sterk veranderd, zij reizen niet meer traditioneel van A naar B en hun reisgedrag is van veel variabelen afhankelijk, aldus Mobility Mixx.

Die variabelen variëren van thuiswerken tot aan een dagelijks wisselende reisbestemmingen en afhankelijk van de bestemming worden diverse middelen en faciliteiten gebruikt.

Het Rijk zocht daarom een mobiliteitsaanbieder die op basis van deze behoefte een mobiliteitskaart en daarbij behorende services kon aanbieden.

In de aanbesteding stonden ‘gemak’ voor de reiziger, beheersing en vermindering van de kosten van mobiliteit, flexibiliteit, een duurzame bedrijfsvoering en het voldoen aan arbeidsvoorwaarden van de medewerkers centraal.

Mobility Mixx gaat in opdracht van de Rijksoverheid de dienstreizen voor medewerkers organiseren en faciliteren en inclusief de bijbehorende administratie en dienstverlening. De komende tijd zal de mobiliteitsaanbieder besteden aan de implementatie en uitrol van het mobiliteitsplan voor het Rijk. Op 1 januari 2014 zullen medewerkers van de ministeries als eerste een mobiliteitskaart van Mobility Mixx in gebruik nemen.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.