Serious game beïnvloedt houding ten opzichte van slim reizen

De ‘serious game’ die vorig jaar in de regio’s FoodValley, Rivierenland en Stedendriehoek werd gespeeld, leverde bij 82% van de bijna 1200 deelnemers een positief effect op hun houding ten opzichte van slim reizen en slim werken. Daarom is deze maand een nieuwe versie van het spel uitgebracht: ‘Vooruit in de spits’.

vooruitindespitsVooruit in de spits‘ is een serious game voor forenzen. Door het spel ontdekken spelers van alles over slim werken en slim reizen; over de verschillende mogelijkheden op het gebied van fietsen, spitsmijden, carpoolen, openbaar vervoer, autodelen en Het Nieuwe Werken. Er zijn prijzen mee te winnen en de bedenkers hopen er de kennis en het bewustzijn mee te bevorderen ten aanzien van ‘slim werken en slim reizen’ door deelnemers spelenderwijs te laten ontdekken wat de mogelijkheden zijn om vooruit te komen in de spits.

De vorige versie van het spel draaide van mei 2012 tot en met februari 2013 met deelnemers uit de regio’s FoodValley, Rivierenland en Stedendriehoek. 1 op de 10 deelnemers probeerde afgelopen jaar naar aanleiding van het spel een andere vervoerwijze uit of koos een ander tijdstip om te reizen, aldus VCC Oost. 45% is zich bewuster geworden van zijn mobiliteitsmogelijkheden. Bijna 1 op de 3 deelnemers is bevestigd in het feit dat hij of zij al bewust met mobiliteit om gaat. Deelnemers gaven het spel gemiddeld een 7 (op een schaal van 10).
De ontwikkeling van ‘Vooruit in de spits’ is mede mogelijk gemaakt door De Bereikbare Vallei (Regio FoodValley), Vraag het Mobiman (Regio Rivierenland) en Slim Reizen Stedendriehoek, provincie Gelderland en VCC Oost. Daarnaast is er ondersteuning van FietsNed en Filewissel.nl.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.