Den Haag scherpt parkeerbeleid gehandicapten aan

Bewoners en bezoekers van Den Haag die een Europese gehandicaptenparkeerkaart (GPK) hebben, kunnen vanaf 1 december 2012 niet meer gratis parkeren op de reguliere betaald parkeerplaatsen. Met de GPK kunnen zij wel gratis blijven parkeren op de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. De wijziging in het parkeerbeleid is bedoeld om de fraude en diefstalgevoeligheid van de GPK terug te dringen

Haagse gehandicapten met een Europese gehandicaptenparkeerkaart die zelf een auto besturen kunnen een Bewonersparkeervergunning Gehandicapten aanvragen. Deze vergunning kost 36 euro per jaar en eenmalig leges. Hiermee mag men in alle betaald parkeergebieden in Den Haag parkeren zonder extra te moeten betalen. De vergunning staat op naam en kenteken en heeft de vorm van een digitale pas.
Wie niet zelf een auto en heeft en als passagier een gehandicaptenparkeerkaart in zijn bezit heeft of wie een Stadsgewestelijke- of Haaglandenparkeerkaart heeft kan geen Bewonersparkeervergunning Gehandicapten aanvragen. En per 1 december 2012  kan men de gehandicaptenparkeerkaart niet meer  gebruiken om gratis te parkeren op betaalde parkeerplaatsen in Den Haag. De gehandicaptenparkeerkaart is nog wel geldig op de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen.
Voor gehandicapten van buiten Den Haag geldt dat vanaf 1 december 2012 de gehandicaptenparkeerkaart niet meer geldig is op  betaalde parkeerplaatsen in Den Haag. Die zullen gewoon moeten betalen.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.