650 e-bikes aangeschaft met steun van stadsregio Arnhem-Nijmegen

Ongeveer 650 werknemers uit de regio Arnhem-Nijmegen hebben tussen april en half augustus een e-bike aangeschaft. Zij kregen hierop een korting van 30%, die kon oplopen tot maximaal € 600,-.

Om in aanmerking te komen voor deze bijdrage moest men beloven een jaar lang minimaal de helft van het aantal werkdagen per week op de fiets naar het werk te gaan. Ook moest de werkgever aangesloten zijn bij het Offensief Bereikbaarheid. Tenslotte mocht de werknemer niet verder dan 20 kilometer van het werk wonen. Vooral werknemers in de zorgsector en gemeenteambtenaren kochten een fiets.
De subsidieregeling voor e-bikes is een initiatief van de Stadsregio Arnhem Nijmegen. De regeling wordt gefinancierd vanuit twee programma’s: De Groene Kracht en Offensief Bereikbaarheid. Met De Groene Kracht werken overheden en bedrijven in de stadsregio samen aan een groene economie. Ze doen dat onder meer met projecten op het gebied van luchtkwaliteit en duurzame mobiliteit. Het Offensief Bereikbaarheid werkt samen met private en publieke partijen aan een bereikbare Stadsregio Arnhem Nijmegen.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.