Regenreclame moet automobilisten waarschuwen voor schoolgaande kinderen

Zodra het regent krijgen automobilisten die een school naderen in Zeeland een oproep te zien om hun snelheid aan te passen. Bij droog weer zijn er krijttekeningen te zien met soortgelijke teksten.

Rond de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ wordt dit jaar een aantal nieuwe campagnemiddelen ingezet. Regenreclame is daar één van. Het gaat om een nieuwe vormen van buitenreclame, volgens de leverancier en zeer milieuvriendelijke manier van adverteren.  De reclame wordt gebruikt in de Vaker Veilig Fietsen campagne van de provincie Zeeland en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) die als extra actie wordt gevoerd in aanvulling op de landelijke campagne. Op 33 locaties in de buurt van Zeeuwse scholen worden verkeersdeelnemers door middel van teksten gevraagd voorzichtig te rijden en op te letten. De krijttekeningen zijn er voor droog weer en blijven ongeveer vier weken zichtbaar. De regenreclame blijft ongeveer twee maanden behouden.

Voor het schooljaar 2012-2013 gaat de schoolcampagne op maandag 13 augustus van start en loopt in elke regio in de eerste twee weken van het nieuwe schooljaar. Ook Shell doet mee. Die gaat met leerlingen van groep 6 van verschillende scholen op 3 woensdagmiddagen bij meerdere Shell-stations in het land aandacht vragen voor een veilige situatie op de weg. Zij maken kenbaar dat ze weer op de fiets naar school gaan en dat de automobilisten extra moeten uitkijken. Daarnaast bezoekt Shell in samenwerking met VVN het hele jaar door scholen met ‘Het Mobiele Verkeersplein’. Hier leren leerlingen van groep 4, 5, en 6 zowel in theorie als in de praktijk om te gaan met verkeerssituaties.
Voor de ouders van schoolgaande kinderen heeft VVN vijf tips opgesteld om veilig naar school te fietsen:

  • Kies een veilige route
    Zorg ervoor dat dit de vaste route wordt. Het is niet vanzelfsprekend dat dit ook de kortste route is.
  • Oefen de route vooraf met je kind
    Op zoek naar een rustig moment? Fiets de route dan eerst op zondag. Over het algemeen is het dan minder druk op de weg.
  • Zorg ervoor dat de bagage veilig meegenomen kan worden
    Dat wil zeggen in een rugzak of in een fietstas achterop.
  • Waarschuw je kind nooit met drie of meer naast elkaar fietsen
    Ook al is het nog zo gezellig, dit levert onnodige gevaren op. Geef zelf altijd het goede voorbeeld.
  • Zorg altijd voor een veilige fiets
    Werken de remmen goed en doet de verlichting het nog? Check de fiets van je kind aan de hand van de Checklist fietscontrole.

 

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.