Noord-Holland stelt 1 miljoen euro subsidie beschikbaar

Bovenop de bestaande investeringen stelt de provincie Noord-Holland 1 miljoen euro beschikbaar voor het verbeteren van de luchtkwaliteit. De provincie wil door middel van de subsidie lokale overheden en marktpartijen stimuleren om zich in te zetten voor een beter milieu en een verdere verbetering van de luchtkwaliteit.
De regeling is bedoeld voor lokale overheden en ondernemingen die initiatieven als schone wagenparken en duurzame logistieke oplossingen hebben voor de stedelijke distributie. Denk bijvoorbeeld aan subsidie voor een deel van de kosten voor de overstap van dieselauto’s naar bijvoorbeeld elektrisch vervoer. Ook aan de extra investeringskosten in gronden, gebouwen, installaties en uitrustingen kan worden gedacht als hiermee de luchtkwaliteit in de provincie Noord-Holland verbetert.
De subsidie wordt verstrekt voor de extra investeringkosten van deze initiatieven. Met de regeling kunnen overheden tot 35 procent en ondernemingen (afhankelijk van de grootte) tot 55 procent van de kosten vergoed krijgen. In alle gevallen geldt een maximumsubsidie van 250.000 euro.

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.