Deelscooters van Felyx nu in tweede stad: Rotterdam

Minder beweging door deelscooter. Foto: Felyx
De grote toename van deelscooters in grote steden, zorgt voor minder gelopen en gefietste kilometers. Foto: Felyx

De elektrische deelscooters van Felyx rijden sinds deze week ook in Rotterdam. Het is de tweede stad die het Nederlandse bedrijf aan doet. In de Maasstad rijdt ook meteen de grootste vloot: 324 e-scooters tegenover 100 in Amsterdam.

De (snor)deelscooter is honderd procent elektrisch en rijdt op Nederlandse groene energie. Via een app zijn de scooters in de buurt te vinden en te huren. Gebruik kost dertig cent per minuut. De e-scooters zijn begrensd op 25 kilometer per uur. Om de vier dagen worden ze nagekeken. Felyx zorgt voor het verwisselen van de batterij.

Speciale vakken

Parkeren kan alleen binnen het servicegebied. Daarbuiten kunnen gebruikers wel rijden, maar niet uitchecken. Bij niet uitchecken blijft de huur doorlopen. Daarnaast zijn er bepaalde gebieden waar gebruikers in speciale vakken moet parkeren, bijvoorbeeld op het plein bij het Centraal Station. Het servicegebied is te vinden in de Felix-app.

De gemeente Rotterdam is enthousiast over de scooters. In een persbericht wordt verwezen naar de ervaringen van in Amsterdam. Daar zouden de voertuigen al geleid hebben tot minder korte autoritten en minder gebruik van benzinescooters.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.