Nieuwe service helpt zoeken naar beschikbare parkeerplaats

Parkeerapp EasyPark introduceert Find & Park in Nederland, een dienst waarmee automobilisten snel een beschikbare parkeerplaats kunnen vinden. De app baseert zich niet alleen op sensoren of transactie-informatie, maar ook op verschillende andere databronnen en geavanceerde, zelflerende algoritmes.

Find & Park leidt automobilisten naar hun bestemming via een route waarop de meeste kans is dat er parkeerplaatsen vrij zijn. Automobilisten krijgen met de kleuren groen, geel en oranje te zien of er in dat gebied veel of weinig kans is op vrije parkeerplaatsen.

Dit moet de stress verlagen die mensen vaak ervaren bij de zoektocht naar een parkeerplaats. En bovendien moet de kortere zoektocht zorgen voor een lagere CO2-uitstoot.

Zelflerende algoritmes

Find & Park is bijzonder volgens EasyPark, dat actief is in 700 steden in 12 landen. Gebruikers kunnen nu via één app navigeren, parkeren en betalen. Bovendien baseert de app zich niet alleen op sensoren of transactie-informatie, maar ook op verschillende andere databronnen en geavanceerde, zelflerende algoritmes.

De nieuwe functionaliteit is inmiddels beschikbaar in Rotterdam en wordt verder uitgerold naar de rest van Nederland. De app is gratis te downloaden.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.