Platform voor vastlegging van verkeerslichtbeïnvloeding via KAR

OVITECH BV en INCAA Computers willen tot één platform komen voor KAR. KAR is een een systeem dat onder meer gebruikt wordt door het ov om verkeerslichten te beïnvloeden met zogenaamde Korte Afstand Radio.

Vastlegging van KAR-punten rondom vri’s en het doorvoeren tot in bussen of hulpvoertuigen is tot op heden niet op één standaard wijze geregeld. Ovitech levert nu een GEO-OV applicatie waarin de wegbeheerder punten vastlegt en coördinaten middels een koppeling met KARMAP van INCAA direct beschikbaar zijn in hulpvoertuigen uitgerust met Priodeck boordcomputers. GEO-OV exporteert Bison Koppelvlak 9 die vervoerders en hulpdiensten kunnen inlezen inhun boordcomputers.
Wegbeheerders, OVA’s , hulpdiensten en vervoerders kampen met het probleem dat de vastlegging van KAR punten niet gestandaardiseerd is, waardoor wijzigingen niet worden doorgegeven, nieuwe concessiehouders KAR punten opnieuw moeten invoeren en er geen communicatiebasis is om deze problemen op te lossen. Hierin heeft BISON Koppelvlak 9 een bijdrage geleverd als uitwisselingsformaat van KAR informatie. GEO-OV exporteert KV9 om bij vervoerders in de voertuigen te worden ingevoerd. De samenwerking tussen Ovitech en INCAA is handig omdat KAR data vanuit GEO-OV via KARMAP automatisch worden ingevoerd in Priodeck boordcomputers. Dit voorkomt handmatig werk, fouten en het niet aan boord hebben van de juiste gegevens in een crisissituatie.
Alle KAR punten die INCAA voor hulpdiensten heeft, zijn ingevoerd in de GEO-OV applicatie, naast alle KAR punten van vele wegbeheerders in Nederland. Daardoor ontstaat er nu een nationaal platform voor KAR vastlegging (zie http://www.geo-ov.nl of http://www.ovitech.nl).

 

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.