Wisseling van de wacht

RMC neemt deel Westlands leerlingenvervoer over

RMC
RMC heeft een deel van het Westlandse leerlingenvervoer overgenomen. Foto: Shutterstock/Dutchmen Photography

RMC neemt de komende jaren een deel van het leerlingenvervoer in de gemeente Westland voor haar rekening. De Rotterdamse vervoerder neemt het stokje over van Munckhof, die al geruime tijd moeite had met het rondkrijgen van de dienstverlening.

“Munckhof kon niet de capaciteit leveren die nodig was”, laat een woordvoerder van de gemeente Westland desgevraagd aan TaxiPro weten. “Er is in goed overleg besloten om een deel van de routes over te dragen aan RMC. Hier is geen bezwaar op gekomen.”

RMC nam dit deel van de opdracht eind vorig jaar van Munckhof over toen een van de percelen uit de aanbesteding werd ontbonden. Door de overname is de Rotterdamse vervoerder tot tenminste 31 juli 2029 verantwoordelijk voor een deel van het Westlandse leerlingenvervoer. “Zowel bij RMC als bij Munckhof loopt het nu naar tevredenheid”, besluit de woordvoerder.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.