Zeeland

Sluis start nog dit jaar proef met flextaxi

Regiotaxi Zeeland.
Foto ter illustratie. Foto: Provincie Zeeland/Mechteld Jansen

De flextaxi, die vanaf 2025 in heel de provincie Zeeland moet rijden, maakt nog dit jaar zijn opwachting. De gemeente Sluis start namelijk een proef met het flexibele vervoersmiddel, die rijdt op basis van de reisvraag.

Doel van de proef is om ervaring op te doen. Het experiment moet helderheid verschaffen over de opstappunten (hubs) en de werking van de app waarin mensen ritten moeten reserveren. “Wanneer dit achter de schermen geregeld is start de proefperiode”, laat de gemeente Sluis weten. De Flextaxi moet nog in het eerste kwartaal gaan rijden.

Enquête

De flexibele vervoersdienst rijdt geen vaste dagelijkse route maar rijdt van opstappunt naar opstappunt. Reizigers dienen minimaal één uur van tevoren te reserveren en naar de betreffende hub te gaan, waar de flextaxi ze oppikt. De gemeente Sluis wil van toekomstige (potentiële) gebruikers weten wat ze vinden van de voorgestelde opstappunten. Inwoners hebben tot 1 februari de tijd om de enquête in te vullen.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.

2 reacties op “Sluis start nog dit jaar proef met flextaxi”

Stef Bouwhuis|16.01.24|16:38

Dit lijkt me voor een dunbevolkt gebied dé oplossing. Mooi zou zijn als op de ‘opstapplek’ ook een digitaal beeld is van de locatie van het aanrijdende voertuig. Dat geeft minder stress.

Wensis Rompas|16.01.24|14:21

Klinkt een beetje als Halte(rr)reis uit Gelderland.