Huisartsenposten Amsterdam

Amsterdams huisartsenvervoer naar Witte Kruis

Huisartsenvervoer
Ineke Kagenaar, medisch manager bij Huisartsenposten Amsterdam (rechts) overhandigt de sleutel van de gloednieuwe elektrische HAP-auto voor aanvang van de eerste dienst aan HAP-chauffeur Muriel Bouma. Foto: Witte Kruis

Witte Kruis is sinds 28 december verantwoordelijk voor de uitvoering van het huisartsenvervoer in de hoofdstad. De zorgorganisatie voert dit type vervoer uit in opdracht van Huisartsenposten Amsterdam, dat verantwoordelijk is voor spoedhuisartsenzorg. De ritten worden ’s avonds, ’s nachts en in de weekenden uitgevoerd.

“Wij zijn blij en trots dat Huisartsenposten Amsterdam voor Witte Kruis heeft gekozen”, zegt Marcel van Pijkeren, commercieel directeur van Witte Kruis, over de samenwerking. “Huisartsenposten Amsterdam en haar ketenpartners in het huisartsenvervoer moeten kunnen rekenen op een betrouwbare en veilige vervoerspartner met een proactieve houding. Wij zijn namelijk niet alleen vervoerder, maar bovenal een acute zorgorganisatie. De belangen van patiënten, cliënten en stakeholders staan voor ons altijd op nummer één.”

Witte Kruis verleent naast huisartsenvervoer ook ambulancezorg, acute nachtzorg, opleidingen, evenementenzorg en orgaandonatievervoer. Bij de zorgorganisatie werken ruim duizend medewerkers, waaronder ambulancechauffeurs, ambulanceverpleegkundigen, huisartsenchauffeurs, meldkamercentralisten, docenten en diverse (staf)medewerkers.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.