Werving

Sollicitatiebus moet Munckhof helpen bij zoektocht naar nieuwe chauffeurs

Sollicitatiebus van Munckhof
De sollicitatiebus van Munckhof. Foto: Munckhof

Het chauffeurstekort speelt verschillende vervoerders nog altijd parten. Munckhof heeft daar een oplossing voor bedacht: de sollicitatiebus. Deze omgebouwde bus rijdt de komende tijd door heel Nederland, op zoek naar nieuwe medewerkers. 

De sollicitatiebus biedt potentiële kandidaten de kans om in gesprek te gaan met medewerkers van Munkchof. “Gezien de huidige arbeidsmarkt is het belangrijk dat je zowel online als offline zichtbaar bent en dat werkzoekenden snel een beeld krijgen bij de organisatie”, zegt Jeanine van den Hoogenhoff, recruiter bij Munckhof. “Daarnaast is de sollicitatiebus voor potentiële nieuwe chauffeurs dé kans om hun toekomstige werkplek te verkennen.”

De bus is door de monteurs van Munckhof omgetoverd tot een sollicitatieruimte. Er kan ter plekke een sollicitatiegesprek gevoerd worden, van kennismaking tot handtekening. “Alle faciliteiten zijn aanwezig om een gesprek positief af te ronden”, aldus Munckhof. “Bovendien is de bus volledig elektrisch, wat perfect past bij de duurzaamheidsambities van Munckhof en veel van haar opdrachtgevers.” De sollicitatiebus zal op verschillende plekken in Nederland rijden en verschillende locaties aandoen, zoals scholen, markten en festivals.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.