Ziekenvervoer

Zilveren Kruis en ZCN vier jaar langer met elkaar door

Zilveren Kruis en ZCN vier jaar langer met elkaar door
Derde van rechts Marlies Meesters, directeur ZCN met namens zorginkoop van Zilveren Kruis Martin Groenenberg, Marcel Nijland, Peter Langenbach, Ilse van Nieuwenhuize en Erik Hogebrug. Foto: ZCN

Zilveren Kruis en Zorvervoercentrale Nederland (ZCN) hebben een nieuwe meerjarenovereenkomst afgesloten voor de totale organisatie van het ziekenvervoer voor verzekerden van de zorgverzekeraar. De overeenkomst geldt voor tenminste vier jaar en gaat in op 1 januari 2025.

Bij ziekenvervoer worden patiënten per taxi naar de zorgverlener gebracht, voor bijvoorbeeld een nierdialyse, bestraling of andere behandeling. Vele duizenden verzekerden van Zilveren Kruis maken hier jaarlijks gebruik van. Zo worden er maandelijks ruim 60.000 ritten gereden.

Zorgeloos ziekenvervoer stond tijdens het inkooptraject voorop. “Ik ben dan ook blij dat we de bestaande samenwerking met ZCN voor meerdere jaren kunnen voortzetten”, zegt Peter Langenbach, directeur zorginkoop van Zilveren Kruis. “En dat er voor onze verzekerden niks wijzigt zodat ze kunnen blijven vertrouwen op de bestendige dienstverlening van ZCN, waarbij we ook samen blijven werken aan continue verbetering.”

Duurzaamheid

Naast een voortzetting van de samenwerking, liggen er ook ambities op het gebied van duurzaamheid. Zo wil Zilveren Kruis dat volgend jaar de helft van de ritten emissievrij zijn. “Als ondertekenaar van de Green Deal Zorg stelden we als eis dat minimaal 25 procent van de beladen voertuigkilometers per 1 januari 2025 moeten worden gereden met voertuigen die emissievrij zijn. In aanvulling op de minimale eisen is het onze wens dat het ziekenvervoer eerder en met een hoger percentage emissievrij wordt uitgevoerd”, besluit Langenbach.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.