Touringcar

Tientallen gewonden na busongeval met scholieren in Duitsland

Duitse politieauto
De politie doet onderzoek naar het verkeersongeval. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

In Duitsland is een touringcar met scholieren van de weg geraakt en gekanteld. De chauffeur en 27 jongeren zijn hierbij gewond geraakt, meldt de politie. Drie meisjes en een jongen liepen ernstige verwondingen op, maar verkeren niet in levensgevaar.

Het ongeval gebeurde zondag rond 06.30 uur op de snelweg bij Wenden in Noordrijn-Westfalen. De chauffeur vervoerde 67 leerlingen en vijf leerkrachten van een middelbare school in de stad Marburg, gelegen in de deelstaat Hessen. De groep was op weg naar Engeland. De oorzaak van het ongeval is niet bekend. De politie is een onderzoek gestart.

De vier ernstig gewonde scholieren zijn naar het ziekenhuis gebracht, evenals de 54-jarige chauffeur die lichte verwondingen opliep. De andere gewonden zijn zestien meisjes en zeven jongens. Zij hebben medische hulp gekregen. De politie meldt dat de gewonde jongeren 14 en 15 jaar oud zijn. Hun leraren zijn bij het ongeval ongedeerd gebleven. De reis naar Engeland is afgelast.

Dit is het derde grote busongeval in Duitsland in korte tijd. In maart crashte een bus van vervoerder Flixbus in de buurt van Leipzig, waarbij vier doden en 35 gewonden vielen. Enkele dagen later raakte een bus met mbo-studenten bij Werl, ten oosten van Dortmund, van de weg. Bij dat ongeval liepen 21 inzittenden verwondingen op.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Mobiliteit.nl/ANP