Chauffeurs in gevaar na evenementen: ‘incidenten amper te voorkomen’

Taxi- en touringcarchauffeurs komen vaak in chaotische situaties terecht als zij uitgaanspubliek ophalen bij een groot evenement. Vaak gaat het nét goed, maar het kan ook misgaan. Zo kwam afgelopen zondag een negentienjarige jongen onder een touringcar terecht na een tentfeest in Twente. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

2 reacties op “Chauffeurs in gevaar na evenementen: ‘incidenten amper te voorkomen’”

Pierre van Aert|29.10.21|12:15

In Breda heb je wel een plaatselijk keurmerk maar handhaving controleert alleen vanaf de 2 standplaatsen in het centrum. De festivals zijn vanaf de Asterdplas, Galderse Meren en Breepark. De ZZP taxi’s vragen vanaf daar gewoon € 50.- naar het centrum en ik kan ze geen ongelijk geven. Kwestie van vraag en aanbod. Dit alles voor het Covidtijdperk natuurlijk. Als straks de sluitingstijd weer opgeheven wordt, dan komt dat gewoon weer terug.

Pierre van Aert|28.10.21|10:28

Hier in de regio Breda worden maar genoeg van die festivals gehouden. Bar slechte organisatie Pouw doet het pendelvervoer van en naar het NS station. Festival duurt tot 01.00 uur, laatste trein vertrekt ook 01.15 uur. Laatste pendelbus vertrekt om 00.30 uur. Gevolg duizenden staan om 01.00 uur te wachten op een taxi die slechts voor een woekerprijs rijden.