Criminaliteit

Taxichauffeur die drugs leverde bleek zelf ook onder invloed

Cocaïne
De politie trof in de betreffende taxi 65 gram cocaïne aan. Foto: Shutterstock/photopixel

De Belgische politie heeft zondag in Antwerpen een taxichauffeur opgepakt die, samen met een passagier, drugs aan huis leverde. De betreffende chauffeur bleek zelf ook onder invloed van drugs te zijn.

Volgens Nieuwsblad kreeg het drugsondersteuningsteam (DOT) van de politie een tip binnen over een taxi, die een passagier rondreed om drugs te leveren. “Zondag werd de wagen opgemerkt”, zegt een politiewoordvoerder tegenover de Belgische krant. “Iemand stapte uit en leverde een gram cocaïne aan een woning in het Vleminckveld.”

De politie trof in totaal 65 gram cocaïne en 1.050 euro cash geld in de taxi aan. Tijdens de huiszoeking werd nog eens 3.830 euro en 9 gram cocaïne aangetroffen. De taxichauffeur bleek na het afleggen van een drugtest zelf ook onder invloed te zijn. De verdachten zijn voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De taxi is door de politie in beslag genomen.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.