Kwartaalcijfers

Taxidienst Lyft stijgt op herstellend Wall Street na resultaten

Shutterstock - Lyft
Lyft. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Tero Vesalainen

Taxidienst Lyft behoorde woensdag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De concurrent van Uber presteerde afgelopen kwartaal beter dan verwacht en zag het aantal maandelijkse gebruikers van zijn platform met 10 procent stijgen.

Lyft, dat de resultaten dinsdag na de slotbel bekendmaakte, leek afhankelijk zo’n 67 procent hoger te gaan openen. Het bedrijf voorspelde namelijk dat de winstmarge dit jaar met maar liefst 5 procentpunt zou stijgen. Dat bleek echter fout te zijn en werd later gecorrigeerd naar 0,5 procentpunt. Het aandeel won desondanks 28,4 procent.

De grotere rivaal Uber, die vorige week al met cijfers kwam, kondigde aan voor maximaal 7 miljard dollar aan eigen aandelen te gaan inkopen. Het is het eerste inkoopprogramma van het taxi- en bezorgbedrijf, dat vorig jaar voor het eerst winstgevend was sinds de oprichting ruim veertien jaar geleden. Het aandeel Uber steeg 8,7 procent.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits/ANP