geen gewonden

Tot vrijdag geen treinen tussen Breda en Roosendaal door brand goederentrein

Brand in goederentrein Etten-Leur.
Brand in goederentrein Etten-Leur. Foto: Twitter/@MSch74

Een goederentrein volgeladen met personenauto’s staat in brand op het spoor bij Etten-Leur. De veiligheidsregio Midden- en West-Brabant meldt dat de bovenleiding waarschijnlijk kapot is gereden. Er is zeker tot vrijdagochtend 7.00 geen treinverkeer mogelijk tussen Breda en Roosendaal.

De veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zegt dat er “gelukkig geen reizigers zijn betrokken bij het incident”. Inmiddels is de stroom van de bovenleiding uitgeschakeld. “De brand beperkt zich tot enkele auto’s op de goederentrein. Deze brand breidt zich gelukkig niet verder meer uit. Panden in de omgeving worden niet bedreigd”, aldus de veiligheidsregio. De trein staat stil naast een weiland en is daardoor maar vanaf één kant te bereiken voor zwaarder brandweermaterieel.

Oorzaak onduidelijk

De brand ontstond woensdagmiddag doordat om nog onduidelijke reden een bovenleiding op de trein belandde. Ongeveer 40 nieuwe personenwagens gingen in vlammen op. ProRail dacht aanvankelijk het treinverkeer relatief snel te kunnen hervatten, maar komt daar donderdag op terug.

De berging van de trein neemt vanwege de schade veel tijd in beslag, onder meer omdat deze in delen moet worden afgesleept. Daardoor duurt het tevens langer voordat ProRail de schade onder de trein kan inventariseren. Het is mogelijk dat ook daar grote schades geconstateerd zullen worden.

ProRail moet sowieso aan de slag om de locatie de bovenleidingsportalen te herstellen en over een lengte van 1 kilometer de draad te vernieuwen. De goederentrein met gloednieuwe Ford personenwagens van het type Puma was onderweg vanuit Duitsland naar de autoterminal van Cobelfret in Vlissingen-Oost.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.