Treinverkeer gehinderd door noodweer

Het treinverkeer rondom Arnhem, Utrecht, Amsterdam, Amersfoort en Hilversum heeft veel last van de hevige buien van vanmiddag, die gepaard gingen met rukwinden en blikseminslag. Dat geldt ook voor het goederenvervoer. Reizigers zullen nog de hele avond hinder ondervinden van het noodweer, meldt ProRail. Verschillende treinen zijn uitgevallen en op sommige plekken liggen bomen op het spoor.

De spoorbeheerder is druk bezig met herstel- en opruimwerkzaamheden. Zo waaide er en boom op het spoor bij Terborg, die inmiddels weggehaald is. Op sommige plekken zijn de beschadigingen niet direct te repareren, laat ProRail weten aan persbureau ANP, maar gebeurt dat komende nacht.

Blikseminslag

Tussen Baarn en Hilversum is er een stroomstoring als gevolg van een blikseminslag. Daardoor is daar geen treinverkeer mogelijk en zijn de spoorbomen dicht. ProRail roept iedereen op niet te proberen de overweg toch over te steken omdat dat erg gevaarlijk is. De kans bestaat dat er alsnog een trein aankomt.

NS laat weten dat er vooral rond Utrecht veel treinen uitvallen en dat de treinen die wel rijden en de perrons drukker dan normaal zijn. Tussen Meppel en Zwolle rijden tot ongeveer half acht vanavond geen treinen en ook van en naar Hilversum rijden geen treinen.

Reisplanner niet altijd up-to-date

Reizigers zullen nog de hele avond hinder hebben als gevolg van het noodweer, waarschuwt ProRail. De spoorbeheerder en NS adviseren om de reisplanner voor vertrek te checken. NS waarschuwt dat de reisplanner niet altijd up-to-date is. Door de hoeveelheid verstoringen kan het zijn dat treinen op het laatst toch niet kunnen rijden. Het lukt niet altijd om de reisplanner daarop direct aan te passen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “Treinverkeer gehinderd door noodweer”

Harry Panditez|23.05.22|05:09

asdfghjk wertyui xcvbn sdfghj yui